Daim Liquorice

Jag har en stor förkärlek för olika nyheter på fikafronten. Det dyker upp så mycket kul som det är lätt att missa, som till exempel chokladkebab, glassburgare och Dumle med lime-smak. Nu när jag börjat blogga igen slår jag slag i saken och börjar lista de fikanyheter jag springer på.

Igår när jag gick förbi 7-Eleven såg jag Daim Liquorice. Kombinationen är inte helt ny; det finns lakrits-daim som både chokladkaka och glass. I klassisk tappning var det här dock första gången jag såg kombinationen

Daim Liquorice, klassisk Daim-bar med lakritssmak

Daim Liquorice, klassisk Daim-bar med lakritssmak

Eftersom gravida ibland avråds från att äta för mycket lakrits och Lina tar det säkra före det osäkra smakade jag på den själv (och sparade Linas halva till efter förlossningen). Tyvärr var jag inte helt imponerad. Choklad och lakrits brukar vara en riktigt bra kombination, vilket många godissorter vittnar om. Men att blanda in knäck i det hela? Nja, det blev lite varken hackat eller malet. Daim har sin charm och lakrits-choklad sin. Det ska dock sägas att själva lakritsen i chokladen var god, speciellt eftersmaken var riktigt fin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *