100 år

Idag fyllde Lilla T två månader. Den stora dagen till trots blev det faktiskt ingen tårta eller ens en liten bakelse. Det blev det däremot i helgen när ICA fyllde hundra år och bjöd på princesstårta.

Jag och Lilla T äter tårta

Jag och Lilla T äter tårta

En smått svindlande tanke som slog mig är att Lilla T (vid den tiden bara T) en gång i en avlägsen framtid kanske kommer ta sin rullator och knata iväg till ICA:s tvåhundraårsjubileum på jakt efter en mumsbit klädd i grön marsipan.

Om vi ska tro på en artikel i SvD från 2012 är det inte helt osannolikt. Den säger nämligen att varannan nyfödd i Sverige förväntas bli minst 104 år gammal. Det är lite galet. Så långt från T:s födelse är år 2121. Galet som sagt.

Riktigt hur det här går ihop med SCB:s statistik för medellivslängd (som just nu ligger på strax över 80) vet jag inte riktigt. Och jag struntar i det också. Jag hoppas Lilla T får tårta även på nästa hundraårsjubileum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *