Saffrans Pain au Nougat

Såhär i stundande adventstider har Circle K och Svenska Kocklandslaget lanserat Saffrans Pain au Nougat.

Saffrans Pain au Nougat

Saffrans Pain au Nougat

Jag tyckte den här nyheten lät väldigt lovande och ville naturligtvis testa den. När det gäller semlan har många nya varianter kommit senaste åren, men på lussekattsfronten tror jag det finns nya spännande varianter kvar att innovera fram.

Kan det här vara en sådan välkomnad innovation? Nja, tyvärr är jag tveksam. Jag hade förväntat mig en ganska frasig bulle i stil med en croissant, men istället kändes det mer som att äta en torr lussekatt som legat framme för länge. Jag vet inte om det var mitt exemplar som just blivit liggande eller om detta är genomgående.

Utöver torrheten saknade jag också något på smakfronten. Saffranen finns där, men chokladen och nötterna tycker jag inte sticker igenom tillräckligt. Allt som allt måste jag säga att Saffrans Pain au Nougat blev en besvikelse.

Någon som jag hellre skulle satsa på om en Circle K-fika står för dörren är en nyhet som jag tror smugit lite under radarn, nämligen de nya donutsen. Circle K och Dunkin’ Donuts började under mycket pompa och ståt samarbeta för en tid sedan. Det samarbetet upphörde dock, utan varken pompa eller ståt, och donutsen försvann. När de nu kommer tillbaka är de av märket Go Donuts.

Nya donuts på Circle K

Nya donuts på Circle K

De här färgglada donutsen är av den lite ovanliga typen fyllda ringdonuts. Utöver ring och fyllning bjuds vi också på färg och någon toppning (t.ex. brownie-bitar).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *