Ett halvt kryddmått avokado

Ett halvt kryddmått avokado låter kanske inte som en måltid som är mycket för världen, men för någon som aldrig ätit fast föda förut blir det onekligen en milstolpe. Lilla T fortsätter att ta sig för nya ting och vid fyra månaders ålder var det dags att börja med smaksensationer.

En smaksensation är steget innan en smakportion som är steget innan en portion som är steget innan plusmeny. Helt enkelt handlar det om att sätta i sig minimala mumsbitar av olika typer av mat och sen öka på storlekarna. Till att börja med kan det röra sig om mindre än ett kryddmått och vid sex månader en hel deciliter. (När det är dags för plusmeny har BVC ännu inte berättat.)

Här hemma blev den första sensationen avokado. Att döma av entusiasmen hos den som åt så var det i sanning en sensation. Lilla T verkar älska avokado. Eller sensationer över lag kanske. Totalt sett var detta den fjärde smaken någonsin, efter bröstmjölk, D-vitamindroppar och drickbart magsjukevaccin.

Eftersom det tagit så lång tid innan jag skrivit detta och Lilla T hunnit bli ytterligare en månad har smakerna blivit desto flera. Till de fyra tidigare kan bland annat läggas potatis, majs, Spicy Avocado Halloumi-mål på Max (en delmängd), banan, yoghurt och äppelglögg (miss i arbetet).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *