Oatly Cold Brew Latte

I kategorin med kalla drycker som köps i vanliga affärer och som gärna sveps i farten har Oatly kommit med ett par nyheter. Jag tyckte Cold Brew Latte verkade mest spännande och testade den.

Oatly Cold Brew Latte

Oatly Cold Brew Latte

I vanlig Oatly-stil är produkten havrebaserad och vegansk. Detta plus namnet leder en att tro att det hela i grunden är kallbryggt kaffe och havremjölk, vilket det också är.

Ett första intryck av drycken är att den smakar väldigt mycket havre. Det var ungefär samma känsla som när någon tagit vanlig havremjölk istället för iKaffe. Efter några klunkar tänkte jag inte lika mycket på havren och började tycka den var ganska god. En stor hjälp här var nog en tydlig ton av choklad som gjorde det hela lite sötare.

Allt som allt blev jag positivt överraskad. Jag är rätt kräsen på cold brew-fronten och cold brew med mjölk har jag nog aldrig uppskattat förut. Men om jag släpper cold brew-spåret och istället jämför med islattesorter som finns på marknaden, exempelvis Löfbergs Ice, så är det inte självklart att Oatly slår dem (bortsett från ur vegansynpunkt). Hur som helst kommer det bli fler Cold Brew Latte för min del.

Ett plus med kalla kaffedrycker, som jag inte tidigare tänkt på, är att de går att dricka även för personer som (likt undertecknad) ofta bär runt på barn i bärsjal på magen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *