Vilket år vill SD skicka tillbaka kyrkan till?

Sverigedemokraterna tycker att kyrkan blivit för politiserad och den rimliga lösningen på det är såklart att storsatsa på kyrkovalet. Här i Solna har SD knåpat ihop en lapp som skickats ut. Den svarade dock inte på alla frågor och jag skickade därför ett mejl.

Hej!

Häromdagen fick jag er lapp gällande kyrkovalet. Om jag förstår er rätt vill ni att kyrkan ska återgå till sin traditionella roll. Det låter nästan som om kyrkan var på ett visst sätt — det traditionella — från när Ansgar knallade hit till för några år sedan då kyrkan helt plötsligt blev modern istället. Så är inte fallet. Istället har kyrkan och dess roll i samhället hela tiden förändrats. För att veta hur jag ställer mig till ert förslag skulle jag därför behöva veta var någonstans på skalan från den första kristna missionären i Sverige till nutid ni vill stanna.

Med andra ord: Vilket år vill ni skicka tillbaka kyrkan till? Vilket år anser ni speglar det ni kallar det traditionella?

Med hopp om snabbt svar då valet är redan om en vecka.

Med vänliga hälsningar
Niklas

Tyvärr (men kanske inte så förvånande) har jag inte fått något svar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *